danstant.blogg.se

En skånsk norrländska på sin färd genom det så kallade livet. Fyller dagarna med pyssel, grubbel,yoga,hund, dans, skratt och massor med mer. Har en naiv tro om att förändra världen och har nyligen bytt strategi "det stora börjar i det lilla".

Kompostsoffan

Publicerad 2013-04-30 07:08:09 i

Hade utlovat en bild på dynan till kompostsoffan.
Tyget kommer från bytardagen. Madrassen köpte jag ny.

Ja visst gör det ont när knoppar brister

Publicerad 2013-04-29 20:16:06 i

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
som skapar världen.

Karin Boye

Släppa taget

Publicerad 2013-04-29 17:58:45 i

De senaste 12 åren på arbetsmarknaden och 20 i livet har jag haft ett kall, en börda, ett måste eller kanske tvång , kalla det vad man vill men jag SKA MÅSTE RÄDDA VÄRLDEN. Jobba för att andra ska ha det bra, utvecklas, få möjligheter osv.
De flesta av oss vet ju hur det gick för mig... Ganska bra. Men glädjen tog slut.
Pausen har ju nu varat ett tag och idag kom en sån dr milstolpe....
Jag har fått en tillsvidare anställning på Trygg-Hansa. Som sjukskadereglerare. Jag börjar på måndag, jobbar 100% maj, juni, juli och augusti, sen är det 60% med möjlighet att arbeta extra timmar om man vill det.
Min nya Chef frågade mig hur det kändes.
Mitt svar kommoden hjärtat och det är exakt så det är, jag svarade
Jag känner en trygghet, stabilitet både att veta vart jag arbetar, när, för vilken lön, med vem och med vad och med vilket syfte = trygghet
Jag tänker att det ska bli kul, utmanande och spännande att lära känna en ny verksamhet och dess värderingar och att få massa kollegor .

Jag går där i från med leende på läpparna
Men grips av panik
Är det tillräckligt , vadå jobba på försäkringsbolag, jag har minsann mer att ge, folk behöver hjälp och jag har kompetensen.
Är det så att jag inte pallar att hjälpa andra som har det riktigt svårt.....????

Nej jag väljer just nu att försöka skapa en helhetsbild av min situation , att söka ett jobb som är 60% är strategiskt, till hösten vill jag ha ett arbete som ger mig trygghet o stabilitet , det har jag nu. Resten av tiden vill jag vara överförmyndare och att arbeta på min dröm, den där verksamheten som är min dröm.
Och det räcker!
Inom är det en panik, att tacka ja till detta jobbet är stort för utmaningen av "upperlimit" , att trotsa den övre gränsen genom att välja ett företag som tjänar pengar på andras olycka. Jag lovar dock mig själv och alla andra att om jag skulle märka att min vinst är på bekostnad av andras olycka så slutar jag!!!
Förutom att arbeta på en arbetsplats med framåtanda så kanske det är så att man även där kan hjälpa och göra skillnad.
Det kan ju vara så att just den personen som skadat sig i en trafikolycka och känner att dess försäkringsman verkligen lyssnade och betalade ut skälig ersättning gjorde stor nytta för den personen både ekonomiskt och själsligt i form av att bli sedd.... Eller???

Eller är det så att jag tagit ett stort egocentriskt skitbeslut?????

Gamla ekon surrar i huvudet " dig har man fått för sina synders skull" ekoekoeko....


Men oavsett har jag nu tackat ja och slänger mig ut i det blå, mot en trygg anställning på ett företag som har en personalpolitik som faktisk kan ge mig exakt det jag vill ha och behöver för att kunna vara den person och medmänniska som får mig i balans.....

Resultat

Publicerad 2013-04-29 08:42:35 i

Jajjemen min tillsynes lilla men ack så stora ansträngning har gett resultat !
Min känsla i kroppen just nu är att jag känner mig lite lättare OCH vågen den visade på -1,5 kg:) så nu ligger jag på 69kg. Kommer inte stirra mig blind på den siffran gillar inte vågar men det är ett härligt mätbart och synligt resultat, stolt!!!!

Helgen har förfarit alldeles för fort !! Men fylld med mys, dans, sömn o god mat:)
Och päls!!!!
Lilleman har fått på sig sommarkostymen. 4 h tog det och vi har tre tappra individer som kämpade och nu är det klart . Linus ser väldigt annorlunda ut och är mycket spralligare .)

Nu ska jag packa mig iväg till två olika arbetsintervjuer :) önska mig all tur;)

Resultat

Publicerad 2013-04-29 08:42:06 i

Jajjemen min tillsynes lilla men ack så stora ansträngning har gett resultat !
Min känsla i kroppen just nu är att jag känner mig lite lättare OCH vågen den visade på -1,5 kg:) så nu ligger jag på 69kg. Kommer inte stirra mig blind på den siffran gillar inte vågar men det är ett härligt mätbart och synligt resultat, stolt!!!!

Helgen har förfarit alldeles för fort !! Men fylld med mys, dans, sömn o god mat:)
Och päls!!!!
Lilleman har fått på sig sommarkostymen. 4 h tog det och vi har tre tappra individer som kämpade och nu är det klart . Linus ser väldigt annorlunda ut och är mycket spralligare .)

Nu ska jag packa mig iväg till två olika arbetsintervjuer :) önska mig all tur;)

Hemma

Publicerad 2013-04-27 09:11:18 i

Hem ljuva hem:)

Resan gick bra:) o jag var vaken hela vägen från Stockholm till Ume, helt otroligt......

Snön från gräsmattan har tinat bort o många vårtecken är framme:)

Nu hämta Linus sen kommer B med frukost:)

Besök

Publicerad 2013-04-25 10:55:46 i

2 dagar kvar av vår resa, idag jobbar jag 5-18 och imorgon 8.30-01.00 fullrulle!!! Snart ledig.
Idag hålls det föreläsning i Hässleholm sen bil till Stockholm för att hålla två föreläsningar imorgon och SEN ska vi köra hem :)
Föreläsningen som heter
"IfA klargör" och handlar om att man klargör hur de nya lagförändringarna i LSS från 1 juli i år kommer att yttra sig.vissa förändringar tror jag är positiva men de flesta är tyvärr negativa.
Är ni nyfikna på förändringarna gå in på : http://www.intressegruppen.info">http://www.intressegruppen.info">http://www.intressegruppen.info">www.intressegruppen.info.

I övrigt har jag fått ont i ryggen... I söndags morse vred jag till mig lite i ett lyft , det var inte så farligt men att sedan gå på stan hela dagen tog tydligen ryggen lite stryk av.. Så nu har vi planerat om lite så att Malin har varit snäll och tagit lyften då man vrider sig . Nu idag 5dagar senare med endast de lätta lyften känns det mycket bättre .
Tur man har en snäll kollega.

Onsdag, igår var jag ledig , då kom mamma och valpen Bandi på besök, med sig hade de en glad överraskning , fastern som nu är på benen efter några risiga dagar. Hönsmamma hjärtat mitt blev lugn och glad att se henne pigg innan jag lämnade Skåne. O det var kul o busa lite med Bandi:)

Planen från början var att mamma o pappa skulle komma o hälsa på under onsdag kväll ,,men pappa fick viktigare saker för sig.
Visst är det intressant det där med sändare o mottagare, han anser säkert att en lastbil som behöver servas på jobbet är otroligt viktigt och har dina skäl att alltid välja arbete före " familj ". Jag som mottagare ser situationen som jag alltid gjort, " ja lastbilar, tröskor osv är viktigare än mig" så har det alltid varit o kommer alltid vara" och det är hans val , något jag måste lära mig att acceptera! Och skulle jag haft möjlighet o hoppa in i hans hjärna o se hur labyrinten ser ut hade jag kanske förstått. I mitt nästa liv ska jag bli tankeläsare!! I detta livet jobbar jag vidare på acceptansens väg och att försöka sig på att lita på män. Bara för att jag inte förstår varför min far tillbringar sin energi åt sitt arbete betyder inte det att alla män på något vis kommer krossa lillhjärtat mitt.

Ja ni läser på texten, jag är trött, känslig och vill hem. Nära nu!!!!

Nya perspektiv

Publicerad 2013-04-23 14:30:33 i Allmänt,

2 dagar i Bromölla,  2 i Malmö och 1 Beddinge har förflutit sedan jag senast rapporterade.
Har kommit fram till att jag behövde byta lite perspektiv... Att styra om kost och motion och sömn  och sockerberoende och vara på resa med massa frestelser samtidigt var inte riktigt min kopp av the.....
Så nu har ny handlingsplan upprättats vilket lyder enligt följande:
sömn under vardagar: lägga mig 21.30-23.00 kliva upp 6-8.00 och inte sova middag!!!  På helgen är det okej att mysa  o både sova länge och middag:)
Kost, medvetna val vid alla måltider, mer grönsaker än kolhydrater, hellre långsamma än snabba, minska på brödet. 
Motion promenader dagligen, som vanligt, pulshöjare eller iaf mer än yoga eller promenad  4 dagar/ vecka!!!
 
Allt ovan har hållits!!
skillnaden är att jag fick inse att det var liiiite för stor utmaning att trottsa sockerberoendet samtidigt. Jag märkte att jag trotts framgångar på 3 områden kände mig misslyckad pga misslyckande i ett område, typiskt!! men men man är ju inte mindre flexibel än att styra om planen. Planen nu är att motionen, sömnen och kosten ska vara en vana innan sockerberoendet bearbetas!! När det är ,det vet jag inte nu, först ska jag komma hem. Framgången även här är att en nedtrappning har påbörjats och sockerintaget är mer medvetet nu. 
 
Det där med motivation är viktigt. 
Motivation inom motionen var lätt att hitta , min vän Ullis har fått ett ryck att börja promenera i massor. Jag tänkte att, det hakar jag på! Vi har nu skapat en tävling där vi varje dag lägger in hur långt eller hur många steg vi gått, man kan även lägga in annan form av träning som sidan sedan omvandlar till steg. Målet är att vi tillsammans ska ha gått motsvarande strecka från Haparandra till Malmö innan 1 september.
Eftersom vi båda är i starka startgropar visar vår mätare just nu på mycket  bra insatser, att vi kommer vara framme redan 1 augusti..... Kanske är dax att höja ribban direkt för att sporra oss att verkligen hålla motions tempot uppe.... Tål att tänkas på. Just nu blir det dock svårt.... Har glömt mitt lösenord och väntar på att administrationsavdelningen ska låsa upp mitt konto och sända ett nytt lösen........
 
Igår var jag ledig och passade på att promenera.... Blev 13 km. känner mig nöjd!!!
Joggingen har även den gått bra. Fredag och lördag blev det jogging på stranden i Beddinge, riktig sommarkänsla.

Kruuuupppp

Publicerad 2013-04-19 11:45:24 i

Blachman.... Har nu hört om det programmet ? Ett danskt tv program där två män i medelåldern ska diskutera kvinnokroppen som står framför dem, en naken kvinna som inte får säga något, men de får dessutom kommendera henne henne att ta ett steg hit, ett dit, snurra osv.

Jag mår fysiskt illa!!!!!
Producenten påstod att det programmet ska öppna upp genusdebatten till att män vill ha naturliga kvinnokroppar.
Enligt mig så är det en ren o skär spegling av hur samhället ser ut idag.
Kvinnan ska vara tyst, naken , acceptera att män pratar om henne som om hon inte hörde, fanns OBJEKTIFIERING!!!!!!
Fy faan säger jag!!!!

Grinig

Publicerad 2013-04-18 23:16:26 i

Grinig assistent anlände just till Malmö och hotellet, kvällens ledighet spenderades i bilen och nu blir det att räsersova för att börja jobba kl 7.30 imorgon, slutar 15, då kommer mamma o plockar upp mig o åker till mormor för lite fika... Måste ringa mormor o beställa fruktsallad :)
Sen blir de beddinge o sommarstugan , hoppas på lite blåst för jag planerar jogging på stranden:)
Lördag börjar jag kl 17 i Malmö, hoppas på att hinna träffa en styck faster som jag glömt o förvarna;) en farmor jag ska ringa imorgon och förhoppningsvis nån kusin..... Späckat schema!
Med blandade känslor , mest grinig efter en stressig dag och ingen ordentlig vila ...
En fin B stöttar på telefon o skrattar lite " mitt lilla eldklot" ser fram emot att du kommer hem, nu är det bara en vecka kvar.
Hjälp o panik fanskapet tycker baskemig om en, fast att man blir grinig ibland..... He e panik de!!!! Tänk om detta blir sådär som jag drömt om... Men varit övertygad om att det bara är en dröm så det är inget o behöva tänka på eller ens fantisera om att det skulle vara någon verklighet bakom.... Någon som ber om att få va ens klippa, skrattar åt ens eld o tycker att man är den smartaste personen den träffat.... Inte konstigt jag ett inre kaos, de sätter press nanting. Andas in genom vänster ut genom höger in genom höger o ut genom vänster ....... O om igen!!!!

På söndagkväll tänkte jag sova!!!!!! Innan det snurrar på allt för mycket i knoppen!!!!

Mot Malmö

Publicerad 2013-04-18 16:55:23 i

3 dagar i Malmö hägrar , bilen fullpackad o vi är på redo för ny stad!

Vi snackar grönt

Publicerad 2013-04-18 16:12:14 i

Efter helgen hos på rehab hos Ullis så ett nagellacks intresse växt hos fröken här. Jag har upptäckt hur kul det kan bra med olika färger på toppen av fingrarna, hur de kan matchas med övriga outfitten , hur de kan bidra till en helhetskänsla och hur kul det är att sitta o måla:)
Igår blev det grön/turkosa naglar.

Mässans sista dag har just tagit slut , jag har klivit av passet och är heeeelt slut. Har varit en intensiv dag fylld med samtal och allmänt rännande. Vi lysande på en föreläsning av huvudgrundaren till GIL Göteborgs kollektiv något, en Anders höll i föreläsningen vilken var otroligt bra, intressant upplägg, inspirerande föreläsare och gripande historia.
GIL har gjort massa spännande auktioner runt om i Göteborg, bland annat satt upp dekaler på bussar o spårvagnar dom är otillgängliga med en bild på en rullstol med ett streck över och texten o tillgänglig . De har även haft f. Kampanj med att utmärka 3 otillgängliga matställen i veckan under tre veckor.
Som sagt inspirerande!!!

Jag hittade en grön sjal från Nepal som jag blev helt kär o och var tvungen att köpa:)

Löftes mässigt har jag sovit bra, motionerat inne på mässan hela dagen samt tagit en 45 min promenad nu när hav slutat , ätit bra lunch med mellanmål ...... Meeen skämmes jag hår nog inse att med denna grad sv karaktär är inte motivationen tillräckligt hög för att jag skulle kunna hålla mig ifrån o käka av godiset som ligger på alla bord överallt:(
Men men suck o stön!!!

Nu bär det av mot Malmö

Dag 6 ledig:)

Publicerad 2013-04-17 18:00:43 i

Resans vilodag är här:)
Sov länge, åt frulle, läste ayurveda för kropp o sinne en stund, sov lite till, känner att kroppen är trött , hoppas det beror på vår resa och inte någon begynnande sjuka!
Så jag drog på träningskläderna, ut o gick o joggade ca6 korta sträckor , kan gissa att de var ca 1-2 minuter långa , var ute strax över en timme sen ca 30 min yoga o nedvarvning:)
Stolt !!!!
Eftermiddagen har tillbringats på en uteservering i solen med nyttig pizza och ett glas vin , underbart!!!! sen blev det en promenad till och nu är jag tillbaka på hotellet o tänkte inte göra ett enda dugg till idag!!!
Se lite californiacasion och lösa ayurveda är det mest ansträngande som tillåts för denna fröken är helt slut och förnekar med bestämdhet den tjocklek halsmandlarna försöker inta och huvudets tyngdlag som gör sig påmind!!

Dag 5

Publicerad 2013-04-17 00:09:12 i

6 dagar på resa
Vi är nu i Göreborg på Leva och Fungera mässan.en otroligt bra mässa med många trevliga människor och intressanta samtal förs vilket får öronen o känna dig som siden :)
Idag har jag jobbat 6-23.30= ser dubbelt och ser framför allt fram emot att ha veckovila imorgon , det vill säga ledig hela dagen:)
Projektet idag säger jag pass på...
Mat intags mässigt , sömn mässigt och motionsmässigt har det gått fenomenalt!!! MEN nej sockersuget kunde inte stå emot dagens frestelser, mässa= godis exakt överallt....
Så idag ... Tisdag tog jag veckans frikort....
Verklighetens Boston skrämmer mig men känns långt borta då vi nu lever i en mindre bubbla...

Imorgon nya tag med ledighet motion sovmorgon och dagbokssjrivande på ett café :)

Saknar min Linus:(
Gonatt

Mässans snyggaste påse!!

Dag 4 i hamn

Publicerad 2013-04-15 21:29:00 i

Jajjemen en dag till med bravur:)
Tyvärr endast en kort promenad som motion och jag sov middag i bilen, men det är okej :)

Imorgon kommer nya utmaningar, vi ska stå på mässa hela dagen .
Leva och fungera mässan
Mässa innebär mycket gratis grejor bland annat godis.... Men det problemet tar vi imorgon !

Dag 4

Publicerad 2013-04-15 08:58:54 i

Dag 3 gick med bravur tjoho:)
70 min gång med ca 10 kortare jogging intervaller på oklockad tid men gissningsvis 1 min/ intervall.

Idag dag 4 checkar vi ut från Stockholm o beger oss mot Göteborg.
Utmaning att åka bil utan att småäta och ikväll ska vi på middag hos en vän till S vilket kommer innebära efterrätt o snacks ....

Motivation

Publicerad 2013-04-14 13:35:17 i

Bloggaromtraning.se
Skriver:
Start: Spring två gånger första veckan i 15-20 minuter enligt 5 min rask promenad + 1-2 minuters löpning. Veckan efter kan du korta ner promenaddelen 30 sekunder. Spring fortfarande långsamt – ha inte för bråttom och låt kroppen vänja sig. På några veckor kommer du alltså att minska promeaden och springa nästan hela tiden. Gå alltid i uppförsbackar de första veckorna, superdumt att dra på sig onödig mjölsyra.

Jag tänker yes, jag är på rätt spår.
Eftersom jag är en van prommenist är det okej att köra 2 min gång 2 min jogg i 20 minuter och målet är 3 dagar i veckan i 2 veckor. Sen är det dax och öka!
Otroligt peppande med en blogg med tips:)
Ett annat tips de hade är ett jag redan tagit fasta på: klä dig och se dig som en löpare, så ÄR du en löpare.
Så med på resan är bra joggingskor, nike joggingbyxor, riktigt snygga o jag känner mig fin i dem, en bra sport topp som håll bröna på plats, en bekväm underställströja och min sjukt braiga och snygga nytvättade o impregnerade skaljacka.
Det är med andra ord en ren fröjd att finnas i denna outfit ..... Och någon lurar man alltid på väg till löparspåret:)

Dag 3

Publicerad 2013-04-14 11:20:19 i

Dagen planeras att bli första utan fusk och med träning.
Utmaning:
Vi bor på ett lyxhotell och är på konferens, vilket innebär många frestelser! Klockan är nu 11.08 och jag har ätit en bra frukost där jag avstod från desert buffén :) och till fikat kl 10.15 blev det en liten hallonsmothie och avstod från chokladmuffinsen samt m&m.
Såhär innan lunch är hon alltså stolt och planerar en kort joggingtur i eftermiddag i parken här utanför. I parken finns en " träningsstation" med olika redskap som jag tänkte försöka förstå mig på:)

Ska även försöka hitta nåt träningspass på nätet som jag kan börja följa.

I övrigt sitter jag nu o lyssnar på en politisk debatt angående samarbetet mellan kommuner o landsting samt det rådande rättsliga klimatet i personkrets tre Lss. Spännande!!! Men var faaaan är vårt land påväg.
Det kallas välfärd men handlar endast om jämlikhet . Vårt land är så pass ojämlikt att jämlikheten blir en diskussion om välfärd. Absurdom !!!!

Är idag en stolt assistent till en kvinna som tar landet framåt åt rätt håll och jag har möjlighet att påverka detta. Utan oss assistenter och vårt enskilda engagemang skulle inte hennes enskilda engagemang vara möjligt :)
Det är coolt att vara assistent till en av sina idoler:)

Dagens frulle:)

Dag 2 i mål

Publicerad 2013-04-14 11:06:24 i

Dag 2 gick näääästan med bravur:)
45 min rask promenad ute i regnet
20 min på löpbandet med 2 min jogg, 2 min gång, sist jag försökte komma igång o jogga blev det benhinneinflamation delux så denna gång provar jag att vänja in benen i sakta mak:)
Därefter var det en sväng på gymmet med yoga o meditations avslut.
Så långt var det ju total bravur.
Utmaningen kom sen när jag var med på konferensmiddag och det var trerätters....
Vi kom ju då till desserten vilket var en 70% choklad bit.
Och Jepp jag fuskade..... Redan dag 2... Men jag anser åter att det var okej pga det var ett aktivt beslut, dock i stunden.... Men känner inget dåligt samvete på något sätt, efter träning och goodwill var jag värd den där lyxchokladen....
Suck nu får jag baskemig ta mig i kragen!
Hittade en bild som passade bra in på mitt mission:)

Dag 1

Publicerad 2013-04-13 10:37:47 i

Dag 1 avklarades igår, det var full rulle från morgon till natt så uppdateringen kommer först idag:)
Jobb8-15 sen återträff med yogagänget:)
Jobbet innebar igår att leka ljudtekniker.... Suck, jag rigga ljudanläggning... Efter 2 h gav vi upp ... Tur det kom en pigg kollega som kunde ta över där vi avslutat, tilläggas bör att detta var en kvinna som inte heller riggat förr, men med vårt förarbete kunde hon ro skutan i land:)
Vid det laget bjöds det på fika.... Fälla!!! Och jag gjorde en snabb nulägesanalys.. Konstaterade att det var lyxfika, jag har en återträff ikväll och otroligt trött, jag förtjänade helg enkelt den där fikan:)
Så dag ett fick veckans onyttiga frikort.
Ser det inte som ett misslyckande, snarare vinst o medvetenhet.
Är det något jag lärt mig om mig själv på dessa 27år så är det att jag har en förmåga att starta projekt med gasen i botten, köra en bit, tröttna och ge upp..
Så denna gång startar jag med frikort,ser det som en belöning och moget beslut:)
Återträffen promenerade jag till, ca 40 min enkel väg:) och där var det 1.5 h yogapass:) vi var ute o käkade på en indisk restaurang som hade otroligt god mat med bland annat min favorit Indiska rätt Saag Panir vilket är en kryddstark gryta med spenat och ost dom man äter ris till:) skippade efterrätten :)

Klart nöjd med första dagen :)
Frikort= lyxig chokladkaka med valnötsbotten
Motion
Yoga

On the road again

Publicerad 2013-04-11 22:35:11 i

Efter en vecka med massa sol och återhämtning, möte och planering på arbetsförmedlingen , bowling med goaste ungarna o knasigaste vännerna, promenad med hög gravid vän, övernattning med någon sim kallar mig för sitt skånska eldklot, träning på dansklubben och lite annat så är vi nu på vägen igen:)

Vi kör, S kör! Från Umeå till Stockholm nu ikväll. M jobbar och jag ligger i baksätet och myser.
Lyssnar på nya ljudboken, nu Änglar och demoner av Dan Brown

Och har ett uppdrag till mig själv jag bör ta tag i .... Inspirerad av Ullis som använder sin blogg för att peppa sug själv med sitt köpstopp så tänkte jag att jag kan göra likadant.....

Suck
Jag har gjort det och skäms.... Passerat 70 sträcket och har ett BMI på 28...... Jag förstår precis hur det gått till men känner nu att jag är redo att ta tag i kroppen....
Jag känner mig tung i kroppen men är nöjd med min storlek . Men vill känna mig lite mer fitt, komma under BMI för övervikt.

Så målet:
Känsla av lätthet i kroppen
BMI under 25
Komma i alla mina byxor, dvs även de två par som inte går på nu
Fysisk träning ska vara en naturlig sak som jag vill göra igen, att ha en känsla i kroppen som säger att kroppen gärna vill röra på sig!
Bättre kontakt med min kropp
Binda upp kontakten med naturen igen, följa årstiderna

Tillväga gångs sätt:

Få en regelbunden sömn! Gå o lägga mig 21.30-23, upp 7-8.30!

Inget godis eller chips annat än en dag i veckan

Äta mindre bröd

Äta mer frukt, tänka på mellanmålen, regelbundna måltider!!

Lite längre morgon prommis med Linus

Någon form av annan träning än yoga varannan dag( över 1 h promenad räknas som träning)

Springa blodomloppet 5 km i maj

Nu kör vi!!! Pepp pepp fram till midsommar ska jag köra på detta o det ska fasen ge resultat!!:)

Kickstarta dessa två veckor då vi är på resande fot! Att vara på resa kan både ha fällor och vara en möjlighet för förändringar.
Jag väljer alternativ 2!
Träningsväskan är med och de kommer ha gym på minst ett av hotellen vi ska bo. Våren kommer krypandes i landet och jag tänkte följa den!!



Kreativiteten flödar

Publicerad 2013-04-08 14:45:07 i

Vad är de dom hänt undrat jag nu varje dag .... O svarar varje dag "det är vår" och du måste erkänna, du håll på o bli kär"
Med skygglapparna på så fixar o fejar jag här hemma:)
I helgen var de produktivitet i garnhögen:)
Jag har ett kusinbarn , som jag tyvärr inte känner pga avstånd men tänker på ofta, o nu var fallet så, så han satte jag igång o stickade ett par tofflor till, i 100% ull som jag tovade i tvättmaskinen . De blev super söta!!!
Jag ska nu bara vänta på att de ska torka sedan skriva Max på sulan med halkisock kletet:)
Och lilla Max ska få ett syskon o till den lille blev det en snuttefilt virkad:)
Det är ju bara så himla härligt o vara inne i ett kreativitetsrus:)
För det är då man vågar ta för sig, pryda sitt hem o skapa, göra hantverk till andra och tro att de kommer att uppskatta o kanske till Och med använda o ha nytta av ens alster :)

Babben är nu färdiglyssnad och jag väljer vilken bok som ska bli nästa:)

Nästa kreativitetsprojekt är en sittdyna till kompostsoffan:) bild kommer!!

3 e dagen återuppstigning:)

Publicerad 2013-04-08 00:52:36 i

Yeeees Im back on track!!!
Nästan iallafall:)

Efter 3 dagar liggandes har kroppen äntligen landat i sin balans igen. Jag har lovat mig själv att aldrig ens tänka tanken på att bli bulimiker, inte för att jag tänkt på det innan heller men nu är jag definitivt säker. O det kan inte vara okej o ha magsjuka 2 gånger inom loppet av 3 månader..... Måste vara låååååång tid till nästa!!!

Det har lyssnats på två ljudböcker , otroligt bra båda två, den första : Alfahannen av Katarina Wennström .
Det är en nutids skildring som handlar om samhällets syn på övergrepp, hierarkiska organisationers inbördes kultur, kvinnoporträtt och lite kärlek. Kort sagt en feministisk bok som slår högt i min bokhylla. Solklart 5 smilisar av 5 möjliga!!! Bör läsas av alla!!!!!

Bok 2, som jag lyssnat halva av är Babben Larsson " Jag vägrar dö nyfiken". Det är även det en bok som fast att bara halva är avklarad kommer det bli 5 av 5 möjliga.
Mest för att Babben är en så fantastisk person och att hon vågar stå för det i alla lägen! Även denna bok bör läsas, eller nej denna ska lyssnas på, för annars missar man Babbens dialekt och uttryck:)

Även en serie har börjat att följas: Californiacasion ,jag är såld!! Lagom ytlig, korta avsnitt, kärleksdrama, lite snusk, intriger, glättigt. Helt enkelt lättsmält:)

I övrigt är Linus konstig, han går o lägger sig i olika hörn här o där o jag har gett honom fil till kvällsmat för han har varit hård i magen, men nu vill han inte äta....

O den där B..... Ja den jäkeln han får en o ligga o le fast att man haft magsjuka ..o som sagt fanskapet kom hit med glass....... Huuuur ska detta sluta.... Tur att jag åker iväg 2 veckor....

Over and out!!!

En känsla av att vara två

Publicerad 2013-04-06 10:45:00 i

Förändringar är inte min skarpa sida! Tror för övrigt det kan vara människans läskigaste fenomen att bemöta.

Igår var jag i en enda feberyra och tyckte otroligt synd om mig själv , men de gick bra det oxå, fick i mig två Alvedon på kvällen o sov 11 h inatt idag en ny människa:)
Träningsvärk i hela kroppen och svag som attans och med en känsla att vara två....
Vaknar o läser ett sms, hur är det idag? Jag hämtar Linus vid 10.
Ler
En stund senare knackar det på dörren o han kliver in. I en blårandig mössa rött skägg stort leende svart grå randigtröja med turkosa detaljer , fritidsbyxor o praktiska skor. I handen en full icapåse.
Han säger hej o gosar med Linus o går in i köket.
Packar upp innehållet ur påsen : smörgåsrån , apelsiner, bränhultsjuice, glass och salt som jag inte hade då vi skulle laga mat.
Allt som om det var det självklaraste i världen, jag står i hallen o rodnar över hela gesten o att karn är sådär fruktansvärt snygg.

Vi går ut i bilen o jag sätter fast Linus som hoppar in i hans bil direkt då B öppnat dörren.

Jag fortsätter rodna o han säger nåt om en sjukgumma och att jag ska försöka äta lite o att han ringer senare för o höra hur de gått.

Tio djupa andetag, denna förändring kanske inte är farlig, de kanske är en bra.... Eller....
Ska försöka mig på lite Pippistyle..... Kanske....

Fyyy faaan

Publicerad 2013-04-05 06:39:44 i

Magsjuk
När jag skulle somna igår mådde jag lite illa, spydde och sen tog hus i helvete , inte sovit en blund o får inte behålla nåt ....men men det är väl så en magsjuka ska vara.... Hoppas det släpper snart, vore skönt o sova :)

Tävlandet blir inställt

Ett gott skratt ---> en riktig norrlänning

Publicerad 2013-04-04 22:42:33 i

Idag har jag satt upp min ganesha, ett stort orange/röd/brunt tyg med honom på i hallen.
Ställt ett litet bord o min lilla budha som jag brukar ha rökelse i.
Riktigt nöjd!!!
Men hahaha

Mannen vi kan börja kalla honom B kom hit i eftermiddag, jag hade haft rökelse vid lunch.
Han kommer in, gosar med Linus och säger tydligt " hörru de lukt rök"!
Jag skrattade så jag höll på att kikna , sa att de var rökelse , kulturkrocken var ett faktum:)
Otroligt roligt

Söka jobb

Publicerad 2013-04-03 18:25:20 i

Dagens uppdrag:
Ta tag i ditt liv!!!!
Så det gjorde jag! Klev upp kl 7 och sökte jobb:) idag som administratör på polisen, låter ganska kul!!
Sen ..........
Bokade jag nästa yogaresa:)
Den blir till Grekland , Skiathos 7-14 september:) längtar!!!!
Sen for jag och tränade !!! Nu får det vara nog med rehab för fröken Larsson!! Har inte blött eller haft ont på 4 dagar då nu var det dax och det gick riktigt bra:)

Igår när vi kom hem låg ett påskpaket i brevlådan, den där fantastiska fastern har varit igång igen:)
Ny prydde dessa små varelser min list i badrummet:)

Buuuugggga loss

Publicerad 2013-04-02 21:17:42 i

Hjälp, vad har vi gett oss in på....
På lördag är det tävling...
Idag tog vi reda på vilket tempo och på torsdag är sista träningen ......

Med nerver som börjar visa sin otåliga sida fick jag idag avnjuta en härlig hemresa:)

Full bil

Publicerad 2013-04-01 22:42:58 i

En bil full med två yogier, tre barn, tre hundar , varmchoklad o mackor:)
Life is the shit!!!!

Indienstyle

Publicerad 2013-04-01 22:02:10 i

1 april:)
Imorse steg jag o Linus upp kl 7.30, mycket tidigt för att vara oss!!!
Knåpade på vad jag tyckte var ett roligt aprilskämt, men tydligen uppfattas jag nog som mer impulsiv än jag trodde för jag har idag mottagit många gratulationer och skrattade större delen av vägen till Skelleftehamn.
Där vi nu befinner oss hemma hos Katja som jag lärde känna i Indien.
Vi kom hit vid lunch och for då ut till havet o satt på en klippa o mös i solen, nu har jag massor med fräknar:)
Hem o prata massa ayurveda och bastade med Katjas tre härliga barn 6,10 och 12 år och ikväll såg vi film, " en häxa i familjen", riktigt spännande svensk familjefilm.
Nu har vi lagt oss i Katjas gästrum som är inrett enligt vårt rum i Indien , med myggnät och allt, super mysigt. Rummet ligger dessutom på ovanvåningen ovanför Katjas yogastudio där hon har sina lektioner .

Bäst o sova för imorgon blir de yoga, kirtan och långpromenad och på kvällen hem för att buggträna:)

April april

Publicerad 2013-04-01 11:50:21 i

Tackar för gratulationerna!!! Men hahaha det är ju ett aprilskämt!!!

Tror ni jag är heeeeelt tokig.....
Nog för att man varit på dejt va... Men int har jag tappat förståndet:)

Håll i hatten

Publicerad 2013-04-01 01:07:57 i

Ibland går det fort.....

Vill nu berätta

Att ikväll har jag förlovat mig:)

Gonatt

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin