danstant.blogg.se

En skånsk norrländska på sin färd genom det så kallade livet. Fyller dagarna med pyssel, grubbel,yoga,hund, dans, skratt och massor med mer. Har en naiv tro om att förändra världen och har nyligen bytt strategi "det stora börjar i det lilla".

Susanne torsdag

Publicerad 2013-05-30 21:50:20 i

Tog mina första samtal idag på jobbet, 3st och det var huuuur kul som helst:) trodde inte att jag skulle finna sån lycka i att prata o reglera men det var riktigt kul, en utmaning att både vara den duktiga kommunikatör jag är och samtidigt rabbla info som jag sitter och skriver ner det vi pratar om....

Idag har det varit Susanne torsdag, ensamtid och yoga för Susanne, en riktig Susanne torsdag:) underbart!!!!
Och jag o lilleman tog oss runt vårt 2 km spår idag oxå, vi går i uppförsbackarna och jag börjar känna av den högra vristen, den är inte så stabil som jag vill.
Åtgärd:
Skärpning med yoga, när den får yoga är den stabil och framför allt, skärpning med mina skoinlägg.....!!!! Att slarva o gå i inneskor utan inlägg är inte bra......

Mitt o Ullis gemensamma mål att ta oss från Happis till Malmö innan 1 september knallar på... Får dock kämpa hårt mot att gå mer än Ullis, vilket är omöjligt... Den tokan går till o från jobbet, 8 km enkel väg.....imponerande!!! Men om de blir cykel i helgen kanske jag lyckas komma upp i iaf halva hennes dagsranson av motion:)

Här kommer vår promenad:

KOMUNIKATION

Publicerad 2013-05-29 23:54:01 i

Det är så häftigt tycker jag!!! Det där med kommunikation... Sitter nån timme varje dag och lyssnar på skadereglerare sim pratar med kunder, nöjda som missnöjda sådana.
Fachineras över hur vissa människor genom kommunikation kan vända en annans känsla och hur mycke den enskilda individens grundtrygghet spelar in.
Idag lyssnade jag på några spännande exempel.
En kund ringer in skit förbannad, en reglerare pratar med kunden ca 10 min och när de lägger på är regkeraren lugn o glad o kunden lika så:)
Ett annat samtal med en annan reglerare ringer en annan arg kund in ( vi har inte jätte många arga men några) och när kunden o regleraren lägger på är regleraren så rosenrasande att det nästan ryker ur öronen på denna.....

På jobbet har jag lyssnar o lyssnat, ska ta mina första egna samtal imorgon :)
Väl hemma blev jag bjuden på middag hos grannen o har nu fått all världens cykeltips man kan få.... Är inne på att köpa en bra cykel nämligen:) o vill ha en där möjligheten att cykla till jobbet skulle öppnas.

O sen var de lång samtal.... O kommunikation kan vara magi. När den kommer ut i sin rätta form, ur ett hjärta in i ett annat, när empatin får spela fritt.
Att gå från ett samtal med enbart tråkiga besked, jobbiga konsekvenser, men ändå känna otrolig lättnad för det var öppenhet, delaktighet och empati . Det är magi för mig.
( måste lyssna mer på reglerare nr 1, finner inspiration i formuleringar och emotionellinställning)

Upp om 6 h så nu är de gonatt

Aaaandas!!!!

Publicerad 2013-05-28 22:57:04 i

Stress skalan är högre
Måste dra i bromsen
Inse att grillning med goda vänner o B faktiskt kan vara en faktor som tar energi, behöver vara hemma , yoga, trädgårdsarbete träna te o lugn
Deeptalk med B och jag måste våga vara i nuet, se och uppskatta våga ta in, inte springa iväg i gamla hjulspår, vara i nuet
Eller??
Är all rädsla befogad?
Han åker iväg över helgen, till en vän i Lule, det är inte på g av mig försöker jag trycka in i huvudet, men allt säger det.... Nu har han fått nog, jag är för mycket, mig har man fått för sina synders skull... Nu är det kört

Försöker vara logisk! Så kan det vara. Det ända som då är säkert är att jag gjort så gott jag kunnat just nu.

Att i nya relationer näta avstånd o distans, hitta varandra och sig själv i det är ett otroligt energikrävande arbete och process , måste påminna mig om det och inte drunkna!
Ta nu vara på helgen , träna, yoga, meditera vara i trädgården o passa på o gråta i mängder !

Måndag

Publicerad 2013-05-27 21:35:06 i

En to do day
Fix i trädgården , terapi 2.0:) svartvinbärsbuskarna är nu i jorden och jag förundras än en gång över trädgårdsarbetets inverkan på sinnet.

2 km spåret är joggat!!!!! O duktigheten fortsatte nu med att se Trygg-Hansa projektet, det vill säga programmet "Husräddarna" på trean som bygger upp nedbrunna hus. Imponeras av företagets förmåga till vikänsla:)

Inspireras så av en viss nagellackstoka och sitter nu i soffan med hus räddarna o målar tårna röda o fingrarna orange:)

Bild på joggingsvett:)

Läser bloggar

Publicerad 2013-05-26 21:28:47 i

En vad jag nu kommit på , konstig sak...jag har aldrig läst bloggar innan, eller jo en blogg har jag följt innan Ullis blogg. I övrigt började jag helt sonika o blogga själv, använda forumet som någon form av informationsflöde/ avreagerings forum.
Jag har nu bloggat ca 1 år och börjat läsa andras bloggar.
Slutsats
Det är riktigt kul med bloggar:)
När vardagen nu sakteligen börjar finna någon form av rutin och regelbundenhet vilket är tryggt och ganska skönt så kommer saknaden av friheten, att kunna umgås med vem som på kvällen , prata med vem som o ha tid o energi till det.
Just nu finns inte tiden, eller rättare jag prioriterar annat just nu.
Den där karn tex
Nytt jobb och återhämtning( min underbara trädgård)
Linus och hans agilitykurs
Joggningen , som jag för övrigt tagit rebelliska kliv i:) jag har ny gått över till att jogga vissa sträckor.
Efter 4 veckors uppbyggnad som ni följt ansåg jag mig förtjäna att jogga 2 km spåret.
Förra veckan blev det ett varv utan att stanna:) bra där!!! Dock blev det bara jogging 1 gång förra veckan:( nästa blir det 3 dagar och ett varv per gång:)

I allt detta nya är de nu skönt att dränka sig i både meningsfulla, radikala, menlösa och humoristiska bloggar:)

Karslok

Publicerad 2013-05-21 22:37:38 i

Nu är det vi

Han o jag

Jag fattar i ingenting och allt, han är 31 aldrig haft tjej.
Jag livrädd o ha nån nära på riktigt

Men vi har tydligen kommit på att vi vill försöka leva ihop.
Med Linus förståss!!!

Tror de e bra med orkaner ibland fast jag hatar dem när de stormar så kommer de med nya vindar och vänder på de vanliga tankebanorna o mönsterna :)

Heeeelt slut lägger jag mig nu i min säng för en natts god sömn, imorgon är de frissan på schemat:)

Kvarten innan

Publicerad 2013-05-21 19:22:14 i

Innan han kommer hem till en
Människan man insett sig kär i
Testat provucerat, pussat på kramas med pratat sovit skrattat o gråtit
På kort tid är han viktig

Nu har han behövt andrum, vara själv, ingen kontakt på 5 dagar
Om en kvart kommer han hit o vill prata

Känslorna inom har stormat i det yttersta

Just nu 10 min innan ankomst infinner sig lugnet, som det är mitt i en orkan, där är det lugnt

Önska mig all lycka att inte bli dumpad ikväll

Ny stavning

Publicerad 2013-05-20 01:15:43 i

Fick en ny stavning av mitt namn idag. Jag trodde det var ett j men S trodde det var ett z :)

Amsterdam forts

Publicerad 2013-05-18 17:57:58 i

Jag o min nya klänning
Sophies nya favoritdricka, som för övrigt matchar stadens utbud väldigt väl:)

Amsterdam

Publicerad 2013-05-18 17:55:44 i

Vi går o vi går o vi går, Amsterdam liknar inte något jag någonsin mött , små fina hus som sitter ihop, kanaler kors o tvärs och alla människor redo att ta en diskussion om något när som. Ingen storstadskänsla och ingen stress.
Vi trivs!
O secondhandshopping har varit en aktivitet som det nu lagts två timmar på.
Jag har hittat 2 coola klänningar 2 tröjor ett armband och en träskulptur och jag är helt kär i allt ihopa, saker jag kommer använda mycket och ta med känslan av stadens lugn, mystik och kultur med mig.
Kämpar hårt med att vara här o nu o inte sväva iväg till Umeå långt där borta.

Framme

Publicerad 2013-05-17 00:39:17 i

Lång dag men ganska kort resa
Landar i ett regnigt Amsterdam , vi håller tummarna för bättre väder!
Ikväll åt vi på en restaurang som heter Flo , de har FANTaSTISK fisk där!! Jag åt pilgrimsmusslor o drack ett gott glas vitt vin vilket var något av det godaste jag ätit!!
Imorgon är jag ledig till 16 o tänkte utforska lite på egen hand:) men först sovmorgon o joggingtur sen får vi se vad tiden räcker till för:)

Trött o kärlekskrank med klump i magen o mycke att hantera, acceptera, observera och våga vara kvar i.
Insikt om att när man släpper in någon o vågar tycka om så innebär det oxå att man utsätter sig för risken att förlora något.

Tisdag

Publicerad 2013-05-14 20:50:53 i

Upp 5.45, ut o gå o busa med Linus en halvtimme , en cyklist passerar och han efter.... Min hundjäkel låg då väldigt nära att hamna i köttkvarn, tur för honom att det inte fanns nån nära...
Väl infångad gick vi hem och han fick underhålla sig med att äta halva sin frukost utspridd på gräsmattan. Mycket bra aktiveringstips för hundar!!!
Jag behövde avreagera mig... Så 6.20 imorse räfsade jag i rabatten på framsidan och satte solrosfrön både på fram och baksidan. Ska bli otroligt intressant o se om de tar sig...
7.20 lämnades Linus till sin daghusse där jag sen hämtade honom kl 17 och allt hade gått hur bra som helst ,han hade varit själv 8-14 utan problem. En STOR sten lättar från mina axlar och leendet blev långt, tänk så helt perfekt om det kan lösa sig såhär enkelt o bra. Det kommer dock kräva tidiga mornar av mig , känns viktigt att han har varit ute o rastat sv sig o blivit lite aktiverad när han kommer vara själv eller nästan själv iaf, med katten Kajsa i så många timmar.
Lättnaden gav matte energi så ikväll har vi joggat veckans första pass 3 min 4 gånger med 2 min gång emellan , det blir ca 3.5 km och känns riktigt bra, min strulande höger fotled håller sig på mattan och inga känningar av benhinneinflamation :)

Nu kl 20.45 har jag stupat i säng efter jogging och packning inför Amsterdam vilket det infann sig en rese längtan efter.
Känner mig otroligt privilegad att få åka dit och jobba några dagar och ser fram emot lite vårsol på riktigt :)

Ångest

Publicerad 2013-05-12 22:35:54 i

Jag undrar hur många procent av Sveriges eller världens befolkning det är som lider av någon form av ångest . Bra många fler än vad man kan tro!
Och jag är en av dem
Varför jag haft så mycke ångest har jag nog lagt ner veckor att fundera över , troligen hittat några svar men är inte längre så brydd varför . Numera är det fokus på att acceptera att det är så jag är, i perioder har jag mycket ångest och det måste jag lära mig att hantera. Att hantera ångestodjuret är en konst , men ett måste. Gör man det inte tror jag att det lätt kan gå riktigt dåligt.
Oavsett så är det intressant med ångest . Ett helvete att vara i, tankarna rusar , kroppen känns som en strypning, andningen rusar i ett okontrollerat tornadoliknande tempo och där någonstans i mitten är man, liiiivrädd att det aldrig ska gå över .
Att hantera odjuret är som sagt en konst , men till det är det bra med lite grundläggande fakta:
- en känsla som får full kraft, dvs att man tillåter den varar i högst 20 minuter
- en känsla dom trängs undan kan vara hur länge som hellst och ökar hela tiden i kraft.

Så. Att vara i tornadons mitt , acceptera att man är rädd , har ångest men ändå stå kvar i ca 20 minuter är i princip allt man behöver göra.. Enkelt va.... NRJ FY FAAAAAN!!!! Det är ett rent helvete!!!

Men när jag någon gång faktiskt lyckas och tornadon inte ställt till med massa besvär så är jag så stolt över mig själv!!!
Kropp o sinne blir trött o utmattat som en urvriden disktrasa och ett lugn lägger sig.

Det finns hur många knep att klara av det och jag har till och med skrivit en guidebok till mig själv .


Att ha Ångest är inget någon borde skämmas för
Att kunna hantera ångest är något folk borde få medalj för och känna sig stolta över.!
Det är iaf vad jag försöker förmedla till mig och er , min omgivning:)

Över till något roligare!
Imorgon börjar vecka 2 i joggningen:)
Här kommer veckans program :
Vecka 2
Andra veckan innehåller längre träningar
Rask promenad i 5-10 min som uppvärmning
4 joggingintervaller med 3 min jogging och 2 min rask promenad,
Rask promenad i 5 min som nedvarvning.

Eftersom jag åker till Amsterdam på torsdag så kommer några pass att joggas där:)

Älskade hundjävel

Publicerad 2013-05-11 20:21:24 i

Efter en tuff dag som hundägare då lilleman både varit på rymmen o jagat en cyklist samt ordnat sopsorteringen efter eget tycke över hall och kök
Sitter jag nu på bussen o längtar efter popcorn!!! Vi ska på bio ikväll jag o B o hans bästa kompis o tjej o jag bara läääängtar efter popcorn !!!!

Kroppen ömmar som fasen efter gårdagens acroyoga som var otroligt rolig!!! De blev även ett pass yoga idag och veckans sista jogging tjoho nu ökar vi:)

Yey
Visst har jag sagt att jag har världens bästa underbaraste grannar och deltidsfamilj till Linus:) nu har sonen i familjen, en lite speciell individ med hjärtat på helt rätt ställe erbjudit sig att bli daghusse till Linus.
Hur hans vardagar ska vara nu när jg jobbar har oroar mycket o tagit mycket energi men idag kanske lösningen kom, E som killen heter kommer hem från skolan vid 2 på dagarna, om jag tar ut Lilleman på morgonen o lämnar honom hos dem så kan han passa deras katt och kl 2 kommer E hem och rastar honom o de har sällskap till jag kommer hem vid 5, det vore ju helt perfekt!!!!!


POPCORN!!!!!

Planer

Publicerad 2013-05-11 20:13:31 i

Helgens plan var att åka ner till Bollnäs och vara på yogaläger i 4 dagar i tystnad, något jag sett fram emot.... Men pga att jag nu fick jobb bestämde jag mig för att stanna hemma och ordna med en lösning för Linus om dagarna, packa inför nästa vecka då jag åker till Amsterdam och allmänt vara hemma o landa i den nya vardagen. Även om det skulle vara otroligt givande med en yoga weekend vet jag att stressen över att inte ordnat medLinus skulle ta över samt stressen över att behövs känns lägret 1 h tidigare på söndag , byta tåg o buss 3 gånger med tighta tider skulle stressa.... Och. Ja jag får väl erkänna mig allmänt nykär uppe på moln som jag inte vill lämna en sekund, bara vilja mysamysamysa:)

Bollnäs finns kvar !

Som kompensation tänkte jag försöka gå på så mycke yoga jag kan i helgen ! Började dagen med ett pass på Iksu plus för en tjej som jag inte minns namnet på , men hon var otroligt bra!
Imorgon blir de acroyoga intro på myaflow, som jag längtar!!!
Och lördagmorgon iksu spa för Susanne :)
Kommer bli alldeles alldeles underbart:)

Joggningen går även den i bra , pass 2 vecka 1 avklarades idag 3* 3 min jogg med 3 min gång däremellan, pass 2 blir imorgon eller på lördag. Troligen imorgon såvida det inte regnar.

Hepp hepp

Planer

Publicerad 2013-05-10 00:22:34 i

Helgens plan var att åka ner till Bollnäs och vara på yogaläger i 4 dagar i tystnad, något jag sett fram emot.... Men pga att jag nu fick jobb bestämde jag mig för att stanna hemma och ordna med en lösning för Linus om dagarna, packa inför nästa vecka då jag åker till Amsterdam och allmänt vara hemma o landa i den nya vardagen. Även om det skulle vara otroligt givande med en yoga weekend vet jag att stressen över att inte ordnat medLinus skulle ta över samt stressen över att behövs känns lägret 1 h tidigare på söndag , byta tåg o buss 3 gånger med tighta tider skulle stressa.... Och. Ja jag får väl erkänna mig allmänt nykär uppe på moln som jag inte vill lämna en sekund, bara vilja mysamysamysa:)

Bollnäs finns kvar !

Som kompensation tänkte jag försöka gå på så mycke yoga jag kan i helgen ! Började dagen med ett pass på Iksu plus för en tjej som jag inte minns namnet på , men hon var otroligt bra!
Imorgon blir de acroyoga intro på myaflow, som jag längtar!!!
Och lördagmorgon iksu spa för Susanne :)
Kommer bli alldeles alldeles underbart:)

Joggningen går även den i bra , pass 2 vecka 1 avklarades idag 3* 3 min jogg med 3 min gång däremellan, pass 2 blir imorgon eller på lördag. Troligen imorgon såvida det inte regnar.

Hepp hepp

Trädgårdsterapi

Publicerad 2013-05-08 21:21:24 i

Kapha, jord i enligt Ayurveda. Nåt terapeutiskt för oss Pitta personer, efter tre dagar med full rulle, komma hem o stoppa händerna i rabatterna i några timmar , UNDERBART!

TryggaBarn

Publicerad 2013-05-07 16:31:51 i

Jag har alltid haft en föreställning om att försäkringar är ganska snåla
Efter 2 dagar på försäkringsbolag har jag upptäckt en försäkring som heter TryggaBarn och från den får baskemig varje familj pengar från, den är sjukt bra .

Berättar gärna mer men oavsett har jag just nu en tanke om att varje unge borde ha en TryggaBarn försäkring :)

Det nya livet

Publicerad 2013-05-06 21:41:45 i

Igår satte jag och min pojkvän Benny upp mitt vita staket som jag målat, vi drack ingefärochcitron vatten med honung i solen, såg på mästarnas mästare och skrattade åt Linus när han lekte med en grannes hund.
Idag var jag på mitt nya jobb där jag nu är tillsvidareanställd, kom hem till Linus som varit med B till Lunch, de hade fixat sista rycket på staketet, diskat och busat.
Ikväll tog jag o Linus en långprommis längs älven , joggade enligt mitt program v1 3*3 min med 3 min promenad där emellan .

Hur FAN gick detta till??? Hur ?
Ja det är då baskemig karma, lön för mödan att hård dra i handbromsen, invänta tiden .

Men det är NU utmaningen börjar , från nu är allting nytt, ett jobb och en relation, inget jag lyckats med förr men heller aldrig haft vare sig motivation eller inspiration att lyckas med.
Nu finns det

Friiiisk

Publicerad 2013-05-04 15:24:05 i

I sommarkostymen har jag o Linus gjort vår i trädgården:)
Staketet är nymålat, uppsättning imorgon!
Buskarna är klippta
Gräsmattan krattad o en av 3 rabatter rensade:)

Jag är frisk, buggat 2 h på morgonen och känner mig kanon:)

Träningsplanerar

Publicerad 2013-05-03 00:32:42 i

Efter snart en veckas totalt lugn och nu denna förkylning känns det bra att äntligen ha hittat ett komma igång o löpa pass på nätet som jag vill följa.
Förstår att starten inte blir imorgon och på lördag har jag buggträning 9-12, men på söndag kanske starten för träningen på detta schema kan ske . Att börja varje träningsvecka på en söndag skulle kännas bra.
Här kommer vecka 1.

Vecka 1
Första veckan innehåller fyra träningspass varav en längre promenad.
Pass 1,2 och 4
Rask promenad i 5-10 min som uppvärmning
3 joggingintervaller med 3 min jogging och 2 min rask promenad,
dvs. jogga 3 min gå sedan i rask takt i 2 min därefter börjar du om med jogging igen och fortsätt tills du gjort detta tre gånger.
Rask promenad i 5 min som nedvarvning.
Stretcha enligt nedanstående stretchprogram
Pass 3
Rask promenad i 45 min

Detta kommer vara en bra start för att senaste 2 passen bestod av 3min gång 3 min jogg 3 gånger .
Justeringarna som sker är att jag tar dagliga promenader med Linus så pass 3 sker dagligen :)

Lilltuffsen

Publicerad 2013-05-03 00:21:56 i

Har inte lyckats fånga någon bra bild på den nyklippta lilla Herren än men en fin på hans lilla mage där han har ett hjärta:)

Har inte tid!!!

Publicerad 2013-05-02 10:55:59 i

Om 4 dagar börjar nya jobbet och innan dess tänkte jag dansa fredagkväll o buggträna lördagförmiddag, måla staket och pyssla i trädgården!!!!

O vad händer.....
Jo jag blir dyngförkyld snorar o har feber .....,
Grufffff!!!!

Heterogena samhället

Publicerad 2013-05-01 01:31:30 i

Att vara två
En man o en kvinna
På tillställningar är det männen som pratar mest och högst och om vissa saker
Kvinnan är lite tystare lugnare o pratar gärna barn när de möts i köket
Om en kvinna hellre står ute vid grillen med männen än i köket med barnen heter det att hon vaktar killarna, bra att det hålls koll på dem osv osv samtalsämnena vid grillen ändras då den främmande kommer dit och det uppstår en oordning
Männen badar badtunna
Kvinnorna är inne o ser på tv och konverserar lite lätt om barn, sommarplaner och städning

Jag får panik
Det är många människors självklara umgängessätt och det är så det ska vara.
Då man som kvinna sticker ut och visar mänsklighet, vill inte säga manlighet då bemöts hon annorlunda av kvinnorna, det blir en oordning .

JAG VILL INTE ATT SAMHÄLLET SKA SE UT SÅ!!!!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin