danstant.blogg.se

En skånsk norrländska på sin färd genom det så kallade livet. Fyller dagarna med pyssel, grubbel,yoga,hund, dans, skratt och massor med mer. Har en naiv tro om att förändra världen och har nyligen bytt strategi "det stora börjar i det lilla".

Sommarinspiration

Publicerad 2013-02-28 23:24:14 i

Nu när våren är nalkande börjar jag känna hopp om att en sommar kommer att komma även i år:)

Planerar och visionerar över sommarensträdgård.. Grannen har lovat att låna ut sin gräsklippare ,, tror allt att de skämdes lite över min äng förra sommaren... :)
Surfar runt för lite inspiration, kanske ska bygga en sånhär...?

Låt mig presentera

Publicerad 2013-02-27 20:58:17 i

Da da da dahhh

Linus the numera sociala hunden ..... Juuuubel och applåder!!!
Ikväll har vi varit på vår första träff med vardagslydnad:) både Linus och jag tyckte det var jätte roligt och lilleman skötte sig exemplariskt!!
Såååå vår vanliga tränare Theres, som jag bara tränat själv för och var med oss som stöd ikväll vi bestämde oss för att prova lite agility:)
Vi börjar hemma på parkeringen med Linus och hennes hund Maja imorgon och väntar nu febrilt på att vårens agilitykurser ska släppas :)
Peppade !!!!!!

Bilden är på en tavla som hängde på Radisson blue i Stockholm där vi bodde förra veckan :)

Borde bli alkis

Publicerad 2013-02-26 23:17:11 i

I söndags när jag vaknade efter en aningen blöt lördag så möts jag i vardagsrummet av en kreation som jag skapat på lördag natt när jag kom hem...
Kreationen bestod av en lampa, som länge saknat skärm... Men där på lördagsnatten tog kreativiteten fart och jag gjorde mig en lampskärm... Bestående av en klänning jag rensat ut och lagt i " sy om mig" högen....

Måste erkänna mig galet nöjd med kreationen, den får stå kvar!!!

Mark Levengood

Publicerad 2013-02-26 11:36:17 i

Att jag har lite dålig tajming, otur, är kass på och framför allt faller för sånt som inte är mig förtjänt tror jag vi alla är överens om...
Men då måste jag ju erkänna.. Jag har sedan flera år haft en hemlig förälskelse... Och här slår det alla rekord.
En finsk bög... Fast tyvärr är inte det den värsta jag fallit för haha.
Hur som haver har jag just läst ut "Sucka mitt hjärta men brist dock ej" som han har skrivit. Den är bara såååå bra och han är så mänsklig denna kar , hej o hå, måste vid varje blad påminna mig om att , nej fröken larsson han är bög, och bryter på finska , vad som är värst vet jag inte, skulle vi hamna ihop skulle det inte funka. Han skulle inte tända på mig för jag är tjej och inte jag på honom för att han är finsk.. Så egentligen är det en hopplös förälskelse.. Så allt är som vanligt:)
Åter till boken.
Den avslutas med ett kapitel om Jans farmor .
"Fast farmor dog egentligen aldrig, hon bara upphörde att finnas till, och när vi alla var ense om att nu är det nog slut,så grävde vi ner henne"

Jag bara älskar hans humoristiska sätt att angripa de existentiella frågorna. Någon som vågar ha det stora allvaret i fokus och använda det till att lätta upp vardagen.

Länge lever mark!!!

Våren är här

Publicerad 2013-02-25 18:12:18 i

Äntligen och utan för varning så infinner sig de där vårkänslorna.
Solen skiner, det droppar från balkongen ovanför, altanen håller på att komma fram. Ställer ut brasse stolarna och äter lunch på altanen:) Linus lägger dig på plankorna och steker i solen .

En konstig gen sätter fart, den infinner sig sällan, men ack ibland... Städgenen.. Dammsuga, ta ut soporna! Möblera klart ommöbleringen som påbörjades för nån vecka sedan...
Och
Öppna och vädra, ställa fram högtalarna och spela och sjunga på högsta volym.
Nu ÄR det vår!!

Inte ens dagens blodprov på kk var jobbigt...
Jag gick träffa narkossköterskan, hon var jätte trevlig och allt känns lugnt, jag berättade om min oro och hon sa att det var ett bra och ansvarsfullt beslut att be om att få bli sövd.. Fast att det är ett relativt litet ingrepp....
Igår pratade jag med en kompis som är läkare o insatt i sånt här och jag kan med lugn idag konstatera att även om allt läkarna sagt är sant så har jag enbart lyssnat på det värsta och skrämt upp mig över det.
Nu ska det här höras sen blir det täta kontroller , vid eventuell användning av den därade livmodern ( graviditet) finns det ganska små och enkla saker man kan göra för att inte riskera några komplikationer om det skulle behövas.
Ja som sagt idag är det lugnt och det är vår!!!!

Var ute och joggade idag, sjukt stolt över mig själv!!! Långsamjogg 2 km 15 minuter:)

Följa goda exempel

Publicerad 2013-02-22 11:06:22 i

En kär vän har en blogg där hon bokför sitt shopstopp, otroligt rolig att följa och jag hade själv en idé och en startad kampanj om att inte konsumera något onödigt under ett halvår.
Jag är fortfarande inne på det spåret men inte lika rigid som min plan var.
Ex min befästningsjacka.... Men det var ju ett måste..... Hmm det håller inte riktigt, vad gör vi med oss själva, vår natur och samhälle när vi shoppar på detta besatta sätt...
Yogin Saji skulle sagt att vi är styrda av vårt begär och har ett sinne i obalans.
Jag håller med. Sedan Indien har jag tänkt till ytterliggare än tidigare angående konsumtion av sånt man egentligen inte behöver. Affärerna ursprungssyfte är till för att vi ska överleva. Idag använder vi affärer för att lindra ångest, ha något att göra och att drömma oss bort, skapa och spela den roll vi vill och tror oss vilja vara.
Vad är motsatsen...?
Det finns otroligt många aspekter i onödigkonsumtinonen att jag inte ens kan greppa ett halmstrå ...

Men åter till Saji.
En yogisk mästare med sina sinnen i balans . Han var en individ som såg ut som ingen annan jag sett. Han hade lugn, lycka, harmoni och värme i kroppen. Han lever utan några tillgångar alls och ser universum som sitt hem, att sprida sina kunskaper som sin uppgift . Han ser sig som en individ med sinnen i balans. Jag beundrar honom, ser upp till livssynen och fick bevis om att vi blir än mer förvirrade, stressade och obalanserade av att tillåta oss att drivas av våra begär. I detta fallet begäret att konsumera vilket står för många olika saker beroende på vilken person man syftar.


Idag läser jag slutet på "Stjärnor utan svindel" av Louise Boije af Gennäs.
Det är ett litterärt mästerverk , en av de två bästa böcker jag läst .
Den tar upp klass sexualitet och relationer på ett äkta sätt, ett sätt som får en att tänka till och bli lite rädd,,,, eller att öppna ögonen ... Läs den!!!


Idag är vi i Stockholm, jag jobbar men har två timmar ledigt, då blir det middag med Anna, jippi:)

Den andra assistenten är fortfarande sjuk så S ska sova hos mig inatt :) tur jag städade innan jag for hemifrån :)

Nu ska vi luncha på söder :)


Vad hände??

Publicerad 2013-02-21 12:00:06 i

Det var måndag
Jag hade bokat en tid på entreprenörscentrum för att rådgöra angående vad det innebär att gå in i ett kompanjonskap .
Kvinnan bakom skrivbordet har någon form av brytning, gissar på Bosnien, vilket visar sig stämma. Hon har inrett sitt kontor i robust stil och första gången bi var där berättar hon om att konstverk hon har på ett litet bord, det är två parallella berg med håligheter mellan klipptopparna, hon berättar om symboliken mellan konstverket och entreprenörsskap, jag är i hamn, yes vi pratar samma språk. Jag och denna robusta glädjefyllda energisprakande varelse har en direktlänk under mötet.
Detta var alltså anledningen till att jag sedan bokade en tid till enskilt samtal.

Väl där berättar jag lite om den praktisk situationen jag och min eventuella blivande kompanjon är i och vilka funderingar jag behöver bolla.
Hon tittar på mig
Säger
"Vad har du för drömmar "vad vill du?"
#jag tänker jag, jag har många drömmar, men det jag förvånas över är att någon frågar mig vad JAG vill,vad mina drömmar är, sitter tyst en stund, ingen har någonsin frågat mig vad jag vill.#
Ja du , säger jag.
Sen är det som om en kran börjar rinna, jag berättar om min dröm , vad jag vill och vart jag står om 20 år, om hur mina senaste 10 år har utvecklat sig, hur jag medvetet har jobbat ned mig själv och min livssituation för att nå framåt .
Efter en timme sitter jag där, röd i ansiktet och känner mig... Helt lugn. Men inte blottad, det var tydligen dax, att dela de innersta drömmarna med en annan människa, som faktiskt vågade fråga, som var där och då, direktlänkad och lät sin tid stanna upp med min.
Det var precis som det skulle vara just då.
Entreprenör som hon är ville hon ju självklart bygga vidare på min dröm:)

Symbolikälskare som jag är gick från mötet med huvudet högt, ett möte rikare och visste att nu ska jag befästa detta på nåt sätt. Gick på stan ca 1 timme och sen visste jag direkt när jag såg den.
Den klarblå coola jackan.
Så den blev det
Numera går jag runt i min klarblå filtjacka och vet att min dröm är sann, okej och dessutom delad med någon:)



Idag är det torsdag och jag är i Bromölla och jobbar, är ledig någon timme nu på förmiddagen . Tog en promenad ute i årets först riktiga vårsol. I min klarblå jacka. I vår solen. Ler:)
Sitter nu inne på "Bellas place" som vi bott på två nätter, ett 50 tals inspirerat ställe med restaurang och motell, allt går i 50 tals stil, från inredning, musik, meny, motell och personalens kläder och frisyrer.
Me like


https://cdn1.cdnme.se/3999773/7-3/pic_5125fdf1ddf2b33c661c9191.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3999773/7-3/pic_5125fdf1ddf2b33c661c9191.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3999773/7-3/pic_5125fe0fddf2b33c3398fd73.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3999773/7-3/pic_5125fe0fe087c30de24f465c.jpg" class="image">

Gömma saker

Publicerad 2013-02-18 11:34:13 i

Om ni någon gång ska gömma något, då har jag fått lära mig att i fodret, bakom kudden, under madrassen och sen under en kudde och en filt, det är bästa stället!! Och det är väldigt noga att man täcket över ordentligt!!

Det är även där man sen kan hitta diverse märkliga ting:)

Sök

Publicerad 2013-02-17 20:37:19 i

Vi tränar sökköttbulle i snöhögen på vår altan. Mycket populär aktivitet säger Linus.
Han meddelar även att om ni någon gång är av med en köttbulle kommer han gärna och letar upp den, Dock kommer han begära köttbullen i belöning !

Välkommen lugnet

Publicerad 2013-02-17 19:27:25 i

Vi har haft en fantastisk helg. Fylld med vänner och umgänge i lugnt tempo, tyvärr har ju som de flesta svenskar vet inträffat en katastrof !!!
Hur f.n kunde Fondell åka ut???? Och de där förbenade gubbarna gå vidare?
Vad lever vi i för land?
Sd i regeringen och tjocka gubbar i melodifestivalen . Ja jag du funderar starkt på att emigrera ( man är ju ungen drama queen).
Vi verkar dock inte vara det ända landet med konstiga påhitt. I Ryssland landade det en meteorit och 12 h efter har staten lyckats rensa youtube från alla uppladdade filmer på nedslaget....

Man kan ju inte annat än att ta kontroll över det man kan kontrollera... Så idag har jag möblerat om i vardagsrummet. Äntligen känns det som att rummet börjar hitta hem:)

Och
Igår gjorde jag upp min plan över hur dagarna efter op kommer se ut, är lite rädd för att vara ensam då, dramaqueen som man inte är kommer vilja vara i ett socialtsammanhang och inte själv då hjärnspökena kan gasta och domdera hur de vill.
Så jag och Linus kommer flytta till Ullis o Håkan några dagar efter op, känns jätte bra!!
Imorgon ska jag lämna blodprover och få veta att jag inte har några infektioner i kroppen :)
Och på tisdag flyttar Linus till grannen och jag åker iväg på jobbresa som assistent till fredagkväll, tjoho:) 4 dagar hotell i veckan, det ser jag fram emot!!!

Kvällens kanongoda singelmiddag dokumenterades:)
Potatisgratäng med broccoli med parmesan och groddar :)

Alla hjärtans dag

Publicerad 2013-02-15 10:42:05 i

En produktiv dag:)

Upptäckte under gårdagen det magiska i en riktigt bra Husqvarna (symaskin), lånade grannens och sydde svans och öron till lördagens kattkalas som vi ska på, jag ska vara en svart katt och Linus en kattunge med fluga:)
Jag sydde en ny stooor kudde till Linus som han för övrigt vill ligga på hela tiden:) och jag sydde upp tre par byxor, tjoho snacka om att vara stolt över sig själv!!
Och
Dagen till ära väntade det hjärtepost i brevlådan:) tack bästa faster:)

Idag har jag o Linus organiserat i grannens förråd och ska nu åka och jobba lite som assistenter.

Och datum har anlänt, 7 mars blir det op.

Nytt ord

Publicerad 2013-02-13 23:41:10 i

Har idag lärt mig ett nytt ord

Nomofobi vilket betyder fobi mot att inte vara kontaktbar via socialamedier , ja så hemskt är det, svenska språket har nu ett ord för detta....

Hjälp

Godnatt

Rädsla???

Publicerad 2013-02-12 22:31:11 i

Vad är det folk är så rädda för ?
Varför måste det komma kommentarer som att, det kommer gå bra, det är vanligt och lite medlidande sådär att lilla gumman...
Jag vill ju bara få gråta
Få ur det ur kroppen
Vill inte ha nån jävla åsikt eller kommentar , var tyst o låt mig gråta!!! Ge mig gärna en kram om det passar.

Ja då var det sagt...
Har en vän som hatar att bli klappad på huvudet el axeln och nu jädrans vet jag vad hon menar !

Övrigt följer farmen slaviskt, uch vilket skit det är:)
Företags räknar och räknar och räknar om, ska vi verkligen våga satsa :)???
Imorgon ska vi på föreläsning om sociala medier , det ska bli kul!!!

Och jag planerar längdspåret imorgon, behöver komma ut, ut i luften och röra på kroppen!

Och jag funderar på att prenumerera på min livs första morgontidning :) frågan är bara vilken man ska välja, vk el vf el någon annan??

Linus stinker fortfarande sopor ... Imorgon , nej på torsdag, alla hjärtans dag till ära DÅ ska han bli ren o fin:)

Alla hjärtans dag

Publicerad 2013-02-12 00:02:46 i

Gillar egentligen inte kommersiella skitdagar, eller jo om jag har någon o fira med .....
Hur som så önskar jag mig dessa cupcakesen , fast svarta på alla hjärtansdag:)

Min lilla sopa

Publicerad 2013-02-12 00:00:50 i

Kommer hem från en två timmars yoga lektion, ovanligt mycke meditation idag så jag känner mig härligt harmonisk......
Tills jag öppnar dörren, där står min lilla sopa , gladeligen med sopor o spyor i hela köket och vardagsrummet, nog för att han ätit upp kompostpåsen men hundrackarn hade blandat plast med papper med metall och öppnat det brännbara , allt låg runtsläpat i en sörja med äggskal och det lilla som nu var kvar i kompostpåsen .., gruff...
Ut med hund, sopor, fram med fil till hunden och dammsuga och moppa golvet.
Hunden stinker fortfarande sopor och jag har förstått piken att ta ut soporna lite oftare.
Imorgon blir de o tvätta de uppblöta spymattorna och tvätta hund och skaffa hasp på luckorna under vasken :)

Tack gode du där uppe att jag kom varit på yoga!!! Annars hade nog Linus legat risigt till, nu fick han bara arga blickar
( vilket räckte för att han skulle gömma sig under min säng den smarta lilla rackarn)

God natt!!!

Ibland ler man bara

Publicerad 2013-02-09 22:28:24 i

Ikväll blev de jam i vardagsrummet:)
Jag på trummor( endast fyrfyror utan högtalare ) en gitarrist o två på sång :)
Linus har lagt sig i sin korg o blänger på oss:)

Stackars lillvovve

Publicerad 2013-02-08 23:46:22 i

Mitt klippaklo projekt det fortsätter .
Vi var under 1 vecka haft som rutin att varje gång vi varit ute klippet vi en klo när vi kommer in, perfekt då tassarna är kalla!!

Men då kom vi ju då till den där förbannade klon som är på insidan , ganska högt upp på framtassen, just när jag skulle klippa... Hade ju då fummlat en stund för o få bort pälsa, få fram klon och Sätra tången rätt...
Ja... Så då klippte jag rakt i pulpan... Ojojoj lilla Linus , det pep länge i örat efteråt.. Men tur man har en liten vovve, ut med hunden i närmaste snöhög och busa, tror blödningen slutade inom minuten:)
Sen massa skinkost och allt var glömt o förlåtet och jag var åter hans idol ;)
Tjoho

Dagen har i övrigt innefattat titt på uppdrag granskning " männens hat mot kvinnor på nätet" fy f#n säger jag bara! Uch!!!!!
Det finns inte ord för denna otäcka projektion!!!!!!!!

Ikväll blev de film hos grannen, vi såg " sound of noise", ojojoj vilket mästerverk!!!

Besöket

Publicerad 2013-02-07 23:49:15 i

Lungor och hjärta sägs nu kunna klara narkos.
Bra!
Typiskt bra då man ska bli sövd .
Läkaren , hon skötte sig idag, tittade avvaktande till en början men sa inget mer dumt.
Lite ny info kom idag
Har tydligen nåt man kallar aggressivt HPV virus och cellförändringarna har spritt sig, de kommer ta bort mer än man tänkte från början vilket tydligen kan innebära vissa biverkningar vid eventuell graviditet i framtiden.
Är nu en prio 1 och ska fixas till snarast, så nu blir de o ha telefonen på, suck....

Känner mig lugn nu, känns som att jag ändå inte kan påverka något.. Men det är en sorg att veta vissa saker och det påverkar en mer än man vill erkänna.

Såg en bra film idag.
"Saknar dig" -> den var bra! Helt klart en bra story värd att se men varning för lite b,iga skådis insatser.

Och

Idag gjorde jag det, skickade in ansökan för starta eget bidrag . Har inte skrivit nåt om jobbfronten på ett tag pga att jag behövt fundera o planera i hemligheternas vrår:) men nu blir det av, jag och en bekant och hennes sambo kommer starta företag ihop. Hon kommer vara expert inom området och jag kommer vara företagsledare:)
Dagarna består nu av möten, möten och lite läsning och skissning:)
Än är det inte klart att jag får bidraget så klackarna ska väl inte upp i taket helt :)

Jävla läkare

Publicerad 2013-02-07 13:08:26 i

Jo så blev det, jag med känslan #jävla läkare#
Om man som 27 åring säger att " nej jag tycker att detta är jätte jobbigt , jag vill inte vara med om det igen "
Hur man då som vuxen människa kan sucka och säga " jaha men VAD är det som är så jobbigt, många gör ju detta"

" ja men JAG tycker det är jätte jobbigt bara tanken, jag känner mig utsatt när jag ligger i en operationssal med benen i vädret o två läkare o en sköterska och det tar nästan 1 timme, jag pallar inte igen"

Då svara hon, jaha men det finns många komplikationer som kan uppstå när man ska söva folk och det är otroligt omständligt. Man kan få problem med andning bland annat .

" jaha svarar jag då gråtande i telefon , mest över känslan av kränkning , men jag vill inte igen "

Nehe men få får du väl komna in så jag får kolla hjärta o lungor och se om det går att söva dig.

Slutsats:
Hennes härskartekniker funkar, jag känner mig som en urvriden svamp och totalt inkompetent att kunna stå ut med vad hon tycker är dagliga situationer.
Ska dit idag och kolla det där förbannade hjärt o lung grejset.

Ayurveda tips

Publicerad 2013-02-07 12:03:26 i

Att hålla kroppen i sin bästa temperatur är ingen lätt match i våra breddgrader... Men jag fick ett bra tips på hur man hjälper kroppen.

Sesamolja!
Börja dagen med att duscha, när man duschat klart smörjer man in dig med oljan , det ska gärna vara sesamolja virgin, finns att köpa i mataffärer.
När man känner sig som en marinerad kyckling, det ska alltså inte snålas med olja!! går man in i duschen igen, skrubbar sig lite med händerna på hela kroppen, då kommer porerna att öppna sig och suga åt sig precis den mängd med olja den vill ha plus att man får upp kroppstempetaturen OCH det frigörs oxytocin vilket är kroppens eget " må bra hormon "
När man skrubbat sig klart så kommer det ligga lite vattendroppar utanpå huden , gå ur duschen och dutta dig torr med handduken .
Jag lovar man känner stor skillnad och jag är inte det minsta torr och fryser inte alls lika mycke som jag brukar, det är dom att huden har fått ett extra lager men ändå inte för det kladdar inte, all överflödig olja försvann i duschen.

Detta ska vara extra bra för gravida pga att det hjälper huden att bli så elastisk som den behöver .

Jag gick oxå lära mig att bästa sättet att hjälpa den nyförlösta kroppen att inte få några hålrum vilket tydligen är vanligt att kvinnor får , små fickor där det kan uppstå små inflammationer i. Är att massera mage och ländryggen med sesamolja efter förlossningen en gång om dagen i några veckor.


Jag har i 2 veckor kört dusch grejen och som sagt det funkar hur bra som helst dock måste jag erkänna att rekommendationen är att man gör proceduren på morgonen men jag gör den på kvällen :)

Prova!!!

Jaha

Publicerad 2013-02-04 13:13:49 i

Då satt man åter hemma vid köksbordet, med lyckligvovve vid fötterna som inte kan få nog av att leka i snön... Att det kan vara så kul... Ja små vovvar roar sig lätt.
En mara till handlingarna och danskär till tusen. Undrar om man någon gång kommer lära sig att vara objektiv o skilja på sak o person först dagarna efter en danskärleks moment , eller om man alltid kommer få för sig att jo just den där personen som dansen var sådär helt fantastisk med är personen i mitt liv..... Ja på de molnen är jag nu och kämpar febrilt med att inte lägga in någon stöt på stackarn i fråga.. För visst, dans det är bara dans. Tid som stannar, flyttas från cirkulär till flyt på moln, musik som styr vart stegen går och två personen blir ett med musiken, golvet och molen, inte konstigt man blir förälskad i ögonblicket, minutrarna som flyter..,
Så nu sitter det postitlappar här o var som säger" det ÄR en känsla, ett flow "!!! Och kom ihåg den andra personen är bara ett objekt som även den kan försätta sig i flow....

Dagen till ära blir det personalmöte och yogalektion.
Men först så väntar jag nu på samtal från kvinnokliniken, har fått tid för operation på torsdag, men det är en vaken tid och jag vill bli sövd, sköterskan jag pratade med förra veckan ville inte boka en tid för sövd operation så nu måste jag konsultera med en läkare om saken. GRUFF i min värld är det upp till mig och avgöra om jag känner att jag klarar av en vaken op el ej. I detta fallet så NEJ jag vill inte, uch och fy vill gråta bara av tanken på o vara vaken.:(.
Så håll tummarna för en förstående läkare!!!

En bild från Indien får hoppet o lugnet o komma tillbaka.

Dansmara

Publicerad 2013-02-02 02:59:10 i

På dansmara i Övik, men framför allt tjej helg på hotell med finaste Petra:)
Första kvällen får 4 av 10 dansskor. Kass musik och jag saknade några favvisar. Nu efter 6 timmar dans så känner jag mig dock väldigt pigg , mycke fräschare i kroppen än jag brukar efter en mara... Tror de här med yoga är bra skit;)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin