danstant.blogg.se

En skånsk norrländska på sin färd genom det så kallade livet. Fyller dagarna med pyssel, grubbel,yoga,hund, dans, skratt och massor med mer. Har en naiv tro om att förändra världen och har nyligen bytt strategi "det stora börjar i det lilla".

Hemma nu

Publicerad 2013-01-31 16:39:19 i

Efter 5 dagar hemma känner jag efter, nu är vi verkligen hemma jag och Linus .
Packningen har funnit sin rätta plats, de e lite mer Indien nu än innan här hemma:) Dock tål jag inte lukten av indisk mat så mina grannar har fått massa te som luktade Indien:) de var bara glada!

Just nu ligger jag på min säng och är lite ledsen i hjärtat:( grannen ovanför skäller och skriker nåt fruktansvärt på sina barn så barnen gråter och gråter i ett sånt där panikgråt. Det gör ont i mig att höra hans hårda stämma och deras kall på att få slippa. Jag blir lätt liten och byter plats med barnen.

Veckan som varit har passerat i rasande tempo:)
Jag började en kurs i projektledning men fick veta att jag inte får akassa om jag pluggar, även om det bara är på 50%, så jag fick idag snällt avsäga mig min plats på kursen, skrev ett väldigt tydligt mail till kurs ansvarig där jag informerade om att jag av byråkratiska skäl tyvärr måste avsäga mig min plats osv.
Veckan har tillbringats mycket inne hos Anna, hon håller på att rensa i lite vrår och jag sitter mest där som motivering :) idag målade jag naglarna :)

I måndags började min nya yoga kurs, lika bra som innan hoppas jag .

Nej nu svider det i mig att höra dem, lillflickan skrek just att hon tyckte pappa skulle sluta vara arg, han röt tillbaka att han inte var arg, att de skulle sluta upp och lipa för han var less:(

Kirtan

Publicerad 2013-01-28 22:53:11 i

Kvälls sång, kirtan med underbara Daniella, vår yoga lärare och reseledare :)

I sverige

Publicerad 2013-01-26 08:06:40 i

Efter 2,5 dygn utan mat står vi nu på svensk mark , glad o lite svag men har lite svaj av att komma till tom lägenhet, så ikväll vill jag ha sällskap!!!!

De blev lite shopping ändå, 20 kg för 1200 svenska kronor :)

Hoppas det blir just du som umgås med mig o Linus ikväll:)

Magsjuka

Publicerad 2013-01-24 05:39:09 i

Pang sa det och fort gick det, vaknade imorse med illamående och sen var kaskadspyorna igång...

Nu vilar jag för fullt, sipprar lite resorb o håller tummarna för att det går över fort så jag klarar flyget hem imorgon:)
Min vision är dock att bli frisk direkt i eftermiddag så jag kan sola lite imorgon, man vill ju komma hem nykysst av solen:)

Mot slutet

Publicerad 2013-01-23 17:57:53 i

Resan börjar lida mot sitt slut
Det märks på oss, våra vanliga liv påminner oss och våra sinnen blir påverkade, att vara i ett totalt nu är inte längre en daglig självklarhet, nu måste vi kämpa lite mer:)

Imorse hade vi yoga på stranden när solen gick upp, det var häftigt!! En upplevelse jag sent kommer glömma!!

Dagen har tillbringats på apotek har köpt på mig massor med vitaminer, mineraler, oljor och alovera juice:)
Sen blev det bokaffär där jag har handlat 5 böcker för ca 200 svenska kronor, helt otroligt billigt , kul att ha Ayurveda och yoga böcker att bläddra i där hemma sen, visserligen är de på engelska men någon pärm till pärm läsning kommer jag troligen inte mäkta med:)

På natten sover jag i mina gemenskapsbyxor som jag fick i sommras:) jag har hittat exakt likadana här, vilket jag har skrattat lite åt när och då:)

Dr Sharma

Publicerad 2013-01-22 03:51:34 i

Vår Ayurveda läkare heter dr Sharma. Han är den mest godhjärtade människa jag någonsin mött. Åker jorden runt och föreläser om Ayurveda, bland annat på Carolinska i Stockholm.
Hans föreläsningar är fantastiska både till innehåll och utförande.
Vi har fått lära oss att gurkmeja är värsta världsproblemlösaren som man kan bota och förebygga det mesta med. Kryddan är antiseptisk, antibiotisk, naturens antihistamin, lugnande anticanser fungerande.
Vi har lektioner i "kitchenfarmacologi" :) så till sommaren blir det kryddträdgård där hemma:)

Jag mår lite illa och är yr av mina utrensande mediciner. Igår efter lektionen kom dr Sharma och knackade på min hydda, då hade han varit i köket och rostat en kryddblandning och malt som jag sedan fick äta.
När jag stod där o tog emot hans kryddor och mötte hans vänlighetens blick hände nåt, som att möta total empati och mina tårar bara forsade i nån glädjens eufori.
Jag åt kryddorna , i tsk kryddblandning med vatten, smakade helt okej och fick lov o lova honom att om jag mådde minsta knasigt under natten skulle jag ringa honom.
Jag sov ganska okej inatt och när man är vaken är det mysigt o ligga o lyssna på havet :)

Yrseln fortsatte idag , så jag fick ligga i shavasana hela morgon yogapasset . Fick lära mig " självhealing" där man öppnar upp och skickar energier mellan sina olika chakran:)

Idag blir det massage igen och hoppas på att kunna komma ner lite till i varv:)

Magi

Publicerad 2013-01-21 07:05:36 i

Det går inte att förklara, sätta fingret på allt som händer inom nu
Transformering och insikter
Fassinerande utan dess like:)

Ayurveda

Publicerad 2013-01-20 07:18:49 i

Nu har vi anlänt till Dunes och jag har träffat en Ayurvedisk läkare på konsultation, idag kom mina mediciner som det heter, olika örter i tablettform och pulver form som jag ska äta i ca 3 månader.

Idag när jag fick medicinen och satt på sängen med alla mediciner varav det på en påse står stort FOR CANSER så knöt det sig i magen. Ja jag vet jag har canser, just nu känner jag att jag bygger styrka för att bekämpa den och jag känner mig starkare än någonsin!
Min läkare Dr Sharma var förskräckt när jag berättade att jag äter p- piller ,det är direkt triggande för HPV viruset , så igår hade jag o Katja en "slängcermoni" när vi kastade kartan i soporna!!!
Jag kommer äta 3 mediciner för canser, 2 olika örtblandningar och ett pulver, diamantpulver, det finns inga biverkningar på någon av dem och några andra mediciner för att balansera upp kroppen, bland annat en för mental hälsa, för lite extra styrka under denna process:)

Under konsultationen gjorde Dr Sharma en pulsläsning och jag fick veta att jag är Pitta++Kapha+.
För er som inte kan nåt om Ayurveda är det vilken dosha jag är, vilka element i kroppen som är störst, hos mig är det eld och jord.
Jag fick massa bra tips på vad min kropp behöver äta för att må bäst och vilka yoga ställningar och andningsövningar som är bra.

Jag väljer och tro på livskunskap (Ayurveda) och känner att jag mår bra av livsstilen, lyssnar och antecknat noga på våra föreläsningar och har ett hopp om att kunna följa delar även hemma. Många delar följer jag redan men hoppas på att kunna ge mig möjlighet att följa lite fler:)

Dunes
Stället vi nu bor på är helt fantastiskt, dock inte lika gemytligt som på Bakti Kutir där vi bodde på stranden men att bo på stranden är härligt ! Och de har en helt otrolig resturang här, till frukost äter vi nyplockad vattenmelon, papaya, ananas och mynta te och yoghurt och vi får välja hur vi vill ha våra ägg, två ägg var till frukost:)
I'm in heaven!! Och nu ska jag på massage!!!

Pengar pengar

Publicerad 2013-01-17 19:07:16 i

Nu äntligen , idag har jag lyckats få tag på de där papperslapparna:)

Shidara, idag har jag varit på Shiadara, en ayruvedisk behandling där man låter 5 liter olja ringlas över ens panna under 1 h och nu och då masserar de ens huvud.
Det var en nyskapande upplevelse , efteråt kände jag mig helt tom i flera timmar.
Eftermiddagen har jag tillbringat själv och gick en sväng på marknad och har en mental bild över hur jag ska " inreda" min uteplats så idag råkade jag köpa en hängmatta och ett stort tygstycke på:)
Det kommer bli kanon!!

Dagens föreläsning var med vår yogalärare Daniela, Saji har åkt nu. Men D hade en introduktion till ayruveda och imorgon beger vi oss till nästa center där vi kommer bo på stranden:)
Tyvärr har jag inte tillräckligt bra internet uppkoppling för att kunna lägga upp bilder på bloggen.
Imorgon är ju då en resdag upp till norra Goa och jag kommer att ha en läkarkonsulltation med en ayruvediskläkare och kommer att starta en behandling så fort som möjligt.

För er som inte vet det så har jag cellförändringar med HSP virus, det vill säga tidig livmoderhalscancer och ska bli opererad i mars.
Den ayurvediska läkekonsten utgår alltid från att det är vår livsstil och mat som håller oss friska, så min behandling kommer att innebära att jag ska äta vissa örter och troligen göra fysiska övningar för att få ner stressnivån i kroppen.

Take care

Träningsvärk

Publicerad 2013-01-15 18:55:06 i

Massagen var spännande , två massörer , en på varje sida som sveper med en olja gjord på sesamoljor och örter , de har världens fart så jag vet nu hur asfalten på Autobahn känner sig;)

4 dagars träningspass morgon och kväll har nu gett sig till känna... Jag har träningsvärk på ställen som jag inte ens visste fanns typ mellan kotorna i ryggen, i tårna och fler knasiga ställen:)

Ler


Idag var det äventyr igen men nu icke frivilligt, mina 500 kr är nu slut.. Har alltså levt på det i 4 dagar och har ätit , shoppat osv men nu var det dax... Så jag gick först till ett växlingskontor men de ville se legitimation och det hade jag inte med mig ...
Tog en taxi till närmaste atm men det funkade inte, åkte till en ny, funkade inte, efter tredje atm automaten var jag aningen orolig och pratade snällt med taxichaffisen, han skjutsade mig till Bakti Kutir där vi bor och jag fick lova o leta upp o betala honom imorgon.. Fick hans telefon nummer och tackade av hela mitt hjärta.
Så en halvtimme sen till middagen kom en pank Susanne... Men men imorgon blir de o gå med passet till växlingskontoret:)

Fick idag ett mail om hur det går med Linus och det går som förväntat hur bra som helst och han har till och med varit själv hemma ett tag utan problem:) stolt o glad o lugn matte:)

Bus

Publicerad 2013-01-15 07:29:40 i

Jag har blivit utsedd till gruppens prutare:)
Att pruta är så otroligt roligt tycker jag och nu har min talang avslöjats:)
Så igår blev det bus, jag och Östermalmsbruttan som är med på resan bröt vår Mauna och smög iväg på shopping, helt emot resans syfte och SSÅÅÅ upplyftande och roligt!!
Det blev affär det vill jag lova, vi köpte kachmir sjalar... Och jag prutade hahaha på slutet var det tufft vi slogs om 25 rupier till slut, dvs 2 kr men då föreslog jag 600r och en kram, försäljaren lyste upp som vi vet inte vad, kramkalas blev det och vi gick sjalarna för 78 svenska kronor:)
Ö-bruttan deklarerade att hon köpt liknande hemma för 1500 kr ....

Jag är rätt nöjd och fick publik o allt då jag fick jobba:)

Nu
Ayurvedamassage

Pittoreskt

Publicerad 2013-01-13 08:49:03 i

Framme på Bakti Kutir som ställer vi bor på heter. Delar tum med en jätte mysig tjej från Skelleftehamn Katja, hon är yoga och danslärare. Känns som att vi känt varandra alltid. Vi har en helt fantastisk o pittoresk hydda som vi bor i och eget badrum . Badrummet är lite speciellt, består av halv väggar och inget tak, en kallvatten dusch fäst i ett träd och toan är ett hål i marken med en ler ring runt. Vi båda älskar toan och magen fungerar kanon då man måste sitta på huk för att göra ifrån sig:)
Och att duscha här är helt fantastiskt, under bar himmel i uppfriskande temperatur.

På kvällarna praktiserar vi Mauna, det vill säga tystnad från meditationen på kvällen tull frukost på morgonen. Det är spännande och mysigt, änsålänge. De e skönt att inte prata och med Katja känns det väldigt naturligt.

Idag har vi träffat en yogi som kommer undervisa oss några dagar Saiji heter han. Det var coolt att se och lyssna på honom :) ser fram emot kvällens eldcermoni och meditation med honom :)
Vårt schema
7-8.45 yoga
9-10 frukost
10-11 föreläsning
11-16.30 fritt
16.30-18.00 yoga
1900 middag
2000 meditation och Mauna börjar o håller på till kl 9.00.

Vi bor precis vid havet, ca 3 min gång så innan jag somnat har jag lyssnat på havets vågor.
Igår badade jag och det var skönt, de e lite svalkande i vattnet vilket uppskattas då det är aningen varmt i luften. Men jag klarar änsålänge värmen mycke mycke bättre än vad jag trodde.

Idag var jag på första massagen, har 3 till inbokade och planerar att ta någon extra.

Nu ska jag o K på stranden o bada o sen käka lunch på ett " säkert" ställe som vår yoga lärare tipsat om :)

Arlanda

Publicerad 2013-01-11 05:28:43 i

Natten har gått förvånansvärt fort.... Men.... Icke att jag lyckats sova en sekund... Om 1 h är det boarding och jag sitter redan vid gaten, tackar TV4play och att jag tog med lilla iPhonen så ser jag på inkognito, kass o ganska rolig serie:)
Då insikten om att jag nog kommer sova större delen av resan kom samtidigt som extrem hunger så blev det frukostbufe på olerys. Kändes aningen absurt att kl 4.30 sitta på olerys o dessutom äta frukost.. Nog för att man lämnat stället sent , men det här tog priset:)
Har under natten spanat efter någon av mina medresenärer men inte kunnat identifiera någon än,de e baskemig bara par överallt GRUFF!!!!

Har läst tidningen Free inatt och fastnade för en fin artikeln som gjorde mig glad, den påminde mycke om min granne, kvinnan i artikeln höll på med nonvilentcommunication, som Anna och med feng shui( hur de nu stavas) fast Anna kallar det "släng all skit". Artikeln handlade om hur man väljer att leva sitt liv och vad man mår bra av. Ja dom ni märker har jag nu lagt i högväxeln för resans syfte Bejakande och acceptans av sig själv och sin livssituation.
Här kommer lite ur artikeln, läs o njut!!

Påväg

Publicerad 2013-01-10 18:59:19 i

Efter några dagar hemma i lugnet när harmonin varit total och mycket har gjorts. Jag har sökt jobb, tränat, åkt skridskor , lagat mat, sett på film osv.
Gårkvällen avfirades kungligt, efter att jag varit på yoga bjöd Caroline som för övrigt glatt är tillbaka en vecka , på middag . Till den delikata högtid bjöd vi in grannen och drack champagne:)
Fint ska de vara!
Kvällen bjöd på mycket skratt och avslutades med snöbollskrig med Emil.... Så även frukosten idag blev kul, blåbär och yoghurt, denna svenska delikatess som jag ej ska få avnjuta på två veckor...

Sista timmen innan avresa hemifrån var nervös och det största problemet blev plötsligt frågan om jag skulle ta med min iPhone el den gamla telefonen.
Efter många om och men med Caroline blev det iphonen och avgörandet hängde på att jag inte vill lämna mina underbara ljudböcker under färden...

I väskan ligger en digitalkamera , tömd men med tre foton på Linus:)

Väl på flygplatsen incheckad och klar så infinner sig det där lugnet igen.
Ett lugn jag känner igen. Det infinner sig varje gång jag ska ut och resa. En delaktighets känsla, nu är det jag och världen, lagom mycke packning och ett stilla sinne. Resvanan är där och jag har full koll på läget, det vill säga, jag vet att inget går att påverka jag hänger bara med och känner mig sjukt cool ;)

Resan ser ut enligt följande:
19.20-20.20 flyg till Stockholm Arlanda
Sova på flygplatsen
05.00 incheck
07.00-23.55 flyg till Goa med mellanlandning i Kuwait .

Kött

Publicerad 2013-01-04 00:06:27 i Allmänt,

 
På nyårsafton hade vi knytis, eller rättare 7 rätters vilket var helt fantastiskt gott då jag tydligen hamnade i ett umgänge med riktiga finsmakare. En upplevelse mina smaklökar sent kommer att glömma:) Allt från rysk kaviar till gåslever, västerbottengratinerad lax till denna det godastejagnpgonsinätit oxfile. Den bara måste visas upp!!

Hemma

Publicerad 2013-01-04 00:00:14 i Allmänt,

Nu är vi hemma
Jag o Linus i vår lägenhet, fylld av lugnet, harmonin och den där känslan som fyller varje vrå av kroppen av "hemma".
Efter 5h och45 minuter på tåget i en vagn fylld med 14 åringar som skulle spela innebandy SM i Umeå var både jag och Linus lagom irriterade men fann på perrongen i Ume en glad granne som tog hos hem, via kvantum så lite föda kunde inhandlas, sen bjöd hon på middag och kvällste. 
 
Resan söderöver har varit för lång. 14 dagar med miljöombyten och ovana vanor, både vad gäller kommunikation, bemötande och sängar var för länge.  De sista två etapperna, via Anna i Stockholm och Malin i Postboda blev återhämtnings stopp istället för njuta av tiden stopp :( men som tur är så har även de firat jul och haft fullt upp.  och :Men men nu vet jag det, nästa jul får jag styra upp vår tid lite annorlunda.
 
Lyssnar nu på en ljudbok som är heeeelt fantastisk!!!
Högre än alla himlar 
Av: Louise Boije af Gennäs
Den är nästan 23 timmar lång, jag har lyssnat på 5 och det är en sånär bok där jag bara vill sitta ner o lyssna ,lyssna på varje ord, betraktelse, allt allt. Ler
Uppläsaren är Katarina Ewerlöf och gör ett fantastiskt bra jobb.Hon är både objektiv sittning betraktelse av orden, texten samtidigt som hon är lika uppsluppen och engagerad av texten som jag blir. 
Tyvärr gör det väldigt mycket för boken vem som löser upp den. Den senaste boken jag lyssnade på , Kalocain av Karin Boije hade Leif Pagrowski som uppläsare och det tog mig nästan 1 hel timme innan jag hade lyckats tyda honom. Visst låt det konstigt, tyda någon sm läser, det borde väl bara vara att lyssna på orden.... Men nej så är det inte det är allt mellan raderna som spelar in.
Så kom ihåg det om du ska läsa in någon bok;)
 
Kalocain var för övrigt en bok alla borde ta sig igenom. Otroligt bra, om än lite seg då och då Så är det helt klart något alla borde läsa:)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Follow on Bloglovin